Liquid error: Nil location provided. Can't build URI.

Skriv upp dig på vårt julbrev här:

Så mejlar vi dig varje morgon med dagens viktmytsslakt.

Vi kommer att hålla dig uppdaterad på vad som händer på Viktdoktorn. Inget annat. Och du kan opt:a ut när du vill.

Viktdoktorns viktmytskalender 2023

“För att gå ned i vikt ska jag äta antiinflammatorisk kost.”

Nej, det är inte det som är grejen. 

Du kan absolut äta antiinflammatorisk kost om du vill,
men det finns annat som är mer effektivt för viktnedgång.

Rebecca, varför är det här en partiell viktmyt?

Det kan absolut hjälpa att följa ett kostupplägg för att gå ner i vikt. Däremot vet vi inte om anti-inflammatorisk kost är den mest effektiva.

Det de gjorde vid en väldigt spännande studie var att man jämförde anti-inflammatorisk kost (och då tänkte de att det här borde vara så anti-inflammatoriskt det bara går) med en medelhavskost.

Resultatet var att deltagarna faktiskt hade en större minskning, (det låter konstigt när man säger det) men större minskning i inflammation i kroppen när de åt medelhavskost i jämförelse med den anti-inflammatoriska kosten.

Nu är det ju så här att fetma, det vill säga sjukdomen obesitas, där handlar det väldigt mycket om att fettet i sig är inflammatorisk vävnad.

vad kan man tänka på om man verkligen vill förlora den här fettvävnaden istället för att köra en strikt diet med anti-inflammatorisk kost?

Ja jag tänker att det kanske inte är den anti-inflammatoriska kosten i sig utan att målet där behöver ju vara att hitta ett hållbart sätt för att tappa fettmassa så att man minskar på den inflammatoriska massan.

Tycker du att det är intressant när vi sitter och småpratar om de här viktmyterna? I så fall skriv upp bästa mejladressen här ovan så skickar vi ett mail varje morgon, så du inte missar någonting.

Och vi kör ju på hela vägen fram till jul så att vi ses imorgon igen, eller hur?

Hälsar Rebecca och Camilla på Viktdoktorn

Ta mig till
de andra viktmyterna tack!