Liquid error: Nil location provided. Can't build URI.

Skriv upp dig på vårt julbrev här:

Så mejlar vi dig varje morgon med dagens viktmytsslakt.

Vi kommer att hålla dig uppdaterad på vad som händer på Viktdoktorn. Inget annat. Och du kan opt:a ut när du vill.

Viktdoktorns viktmytskalender 2023

“Bland det värsta jag kan göra när jag vill gå ner i vikt är att äta kolhydrater.”

Är det här någonting som kanske har passerat i dina informationsflöden någon gång? I sådana fall vill jag bara vara tydlig med en sak: Det här är en viktmyt.  

Här på Viktdoktorn går vi igenom olika viktmyter hela vägen fram till jul. Du kan tänka att det är som en julkalender. Idag slaktar vi alltså att kolhydrater är farliga, dåliga, hemska, kontraproduktiva. Lägg in vilket negativt ord du vill när man vill gå ner i vikt.

Rebecca, förklara varför kolhydrater inte alls är farliga för alla som vill gå ned i vikt och stanna där.

Ja, det ligger ju lite i trenden just nu att utesluta kolhydrater när det kommer till olika diettrender.

Men en riktigt bra och spännande studie visar att det kanske inte är så hjälpsamt. De jämförde en kost med mycket kolhydrater och låg fett mot en kost där man åt mycket fett och lite kolhydrater.

I slutet av den här tiden visade det sig att deltagarna hade förlorat mer fettmassa när de åt den kolhydratrika kosten. Så inte bara är det en myt, den är direkt felaktig. Det är faktiskt tvärtom. Så fortsätt äta kolhydrater med gott samvete även om du vill gå ner i vikt. För det är ju faktiskt en av de tre, protein, kolhydrat och fett, som vi behöver få i oss varje dag.

Tycker du att det är intressant när vi sitter och småpratar om de här viktmyterna? I så fall skriv upp bästa mejladressen här ovan så skickar vi ett mail varje morgon, så du inte missar någonting.

Och eftersom detta är en julkalender ses vi imorgon igen, om du vill.

Hälsar Rebecca och Camilla på Viktdoktorn

Ta mig till
de andra viktmyterna tack!