allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen> Liquid error: Nil location provided. Can't build URI.

Skriv upp dig på vårt julbrev här:

Så mejlar vi dig varje morgon med dagens viktmytsslakt.

Vi kommer att hålla dig uppdaterad på vad som händer på Viktdoktorn. Inget annat. Och du kan opt:a ut när du vill.

Viktdoktorns viktmytskalender 2023

“Nu inför julen tänker jag banta mig smal.”

Jag hoppas att du förstår att det här är en myt,
för bantning är direkt kontraproduktivt.

Varje dag fram till jul går vi igenom viktmyter här på Viktdoktorn.

Vad handlar dagens viktmyt om Rebecca?

Ofta när man bantar håller man sig till en diet som är rätt strikt, med mycket förbud. Vad man inte ska äta, vad man inte borde göra och så vidare. Den här dieten har ofta en början och ett slut och är då en kortare intervention, alltså den är inte hållbar när det kommer till livstiden.

Det vi ser är att människor med obesitas eller fetma i regel inte lyckas hålla den här nya vikten som man når genom en bantningskur, (bantning är medveten svält, bara så att vi är överens) utan att man då studsar upp i vikt.

Så inte bara riskerar man att vikten går ner och sen upp igen, utan man riskerar också att lämnas med en massa hjärnspöken med vad som är “bra” eller “dålig” mat om man då går från diet till diet.

Vill du också få lite mer insikter och kunskap och verktyg kring hur du kan hantera din övervikt eller fetma så att du i längre loppet faktiskt går ner i vikt och stannar där?

I sådana fall tycker jag att du ska skriva upp dig på vår lista, så mejlar vi dig varje morgon med en ny mytslakt så att du kommer framåt på din sista viktresa.

Ta hand om dig,
h
älsar Rebecca och Camilla på Viktdoktorn

Ta mig till
de andra viktmyterna tack!