Liquid error: Nil location provided. Can't build URI.

Skriv upp dig på vårt julbrev här:

Så mejlar vi dig varje morgon med dagens viktmytsslakt.

Vi kommer att hålla dig uppdaterad på vad som händer på Viktdoktorn. Inget annat. Och du kan opt:a ut när du vill.

Viktdoktorns viktmytskalender 2023

“Vissa känslor kan jag bara hantera genom att äta.”

Nej, det här är en form av viktmyt.

Varje dag fram till jul går vi igenom viktmyter här på Viktdoktorn.

Vad handlar dagens viktmyt om Rebecca?

Jag tänker att det inte är så konstigt. Känslor är ofta svåra att hantera och mat får oss att må bättre. Så det är inte jättekonstigt om att äta har blivit en hanteringsstrategi för vissa känslor. Men känslor är inte kommandon. Känslor är signaler som kommer med viktig eller värdefull information.

Tänk dig en obehaglig eller ovälkommen känsla som ett brandalarm. Då är det upp till dig att avgöra om det här alarmet är skarpt, om man behöver göra någonting, om det är så att det bara är ett test eller om det kanske till och med var så att någon brände någonting i köket och man då inte behöver utrymma huset.

 

Så känslorna kommer med information som vi behöver tolka. Och just när det kommer till det här suget eller hungern som man kan uppleva kopplat till känslor, kan det vara värdefullt att stanna upp och tänka "Men vad händer nu? Är jag hungrig? Är jag törstig?" Eller försöka dämpa en känsla med mat.

Vill du också få lite mer insikter och kunskap och verktyg kring hur du kan hantera din övervikt eller fetma så att du i längre loppet faktiskt går ner i vikt och stannar där?

I sådana fall tycker jag att du ska skriva upp dig på vår lista, så mejlar vi dig varje morgon med en ny mytslakt så att du kommer framåt på din sista viktresa.

Ta hand om dig,

hälsar Rebecca och Camilla på Viktdoktorn

Ta mig till
de andra viktmyterna tack!