Liquid error: Nil location provided. Can't build URI.

Skriv upp dig på vårt julbrev här:

Så mejlar vi dig varje morgon med dagens viktmytsslakt.

Vi kommer att hålla dig uppdaterad på vad som händer på Viktdoktorn. Inget annat. Och du kan opt:a ut när du vill.

Viktdoktorns viktmytskalender 2023

“Det är fusk att ta läkemedel för att gå ned i vikt.”

Nej, varför skulle det vara det? 

Om jag har ont i huvudet, då är det ingen som reagerar på att jag tar en Alvedon. Har jag feber eller om barnen har feber, då är det ingen som reagerar på om jag ger dem lite ibuprofen för febernedsättning. Det finns massor med olika sjukdomstillstånd som det finns medicinsk behandling för. Hör och häpna, fetma är ett sjukdomstillstånd. Och idag finns det medicinsk behandling.

Så Rebecca, vad tänker du om dagens viktmyt?

Jag tänker att det har funnits mycket okunskap om övervikt och fetma. Det gamla tankesättet – Ät mindre, träna mer – fungerar inte för stabil viktnedgång.

Den senaste tiden har vi även sett ett narrativ i media där de drivit på att det är fusk om man tar läkemedel för att få hjälp med en önskad viktnedgång.

Det är helt enkelt inte jättekonstigt om man möts av frågor, om man nu genomgår en sådan här behandling. Och där vi vill tipsa lite om att om du upplever att det är svårt att veta hur du ska bemöta det här, eller vad du vill svara, att du går till dig själv och kolla lite “vad jag är bekväm med att dela?”, “Med vem är jag bekväm med att dela vad?”. Och sedan att tänka lite förväg så att man har en “sägning” färdig så att man har ett svar som känns bra om frågan kommer.

(Vi har faktiskt ett poddavsnitt om just den här frågan, nummer 81 )

Tycker du att det är intressant när vi sitter och småpratar om de här viktmyterna? I så fall skriv upp bästa mejladressen här ovan så skickar vi ett mail varje morgon, så du inte missar någonting.

Och eftersom detta är en julkalender ses vi imorgon igen, om du vill.
Hälsar Rebecca och Camilla på Viktdoktorn

Ta mig till
de andra viktmyterna tack!